Societatea Română de Protetică Dentară și Maxilo-Facială demarează un nou proiect prin care, dornici să atragem cât mai mulți medici interesați de activitățile pe care noi le desfășurăm curent, vom posta prezentări și materiale multimedia cu scopul de a contribui la stabilirea de noi standarde de practică, dar și formare și cercetare în domeniul proteticii dentare.

Toate prezentările, cât și altele noi, au fost mutate în secțiunea „Training online”, secțiune dedicată membrilor societății!

 

 

 

Pentru început, vom arăta cum se montează centrofixul – dispozitiv de înregistrare grafică intraorală a relației centrice – și la pacientul dentat și la pacientul edentat total.

 

 

 

 

  Prezentarea următoare se referă la transferul poziției axei balama-terminale la pacientul dentat și la pacientul edentat unde sunt prezentate două situații, prima unde se va folosi amprenta funcțională, și, cel de-al doilea caz, unde se va folosi șablonul maxilar.

 

 

 

Continuăm prin a vă oferi prezentarea din cadrul Conferinței Societății Române de Stomatologie din 2018 cu titlul „Metode moderne de diagnostic ocluzal”.

 

 

 

 

În cele ce urmează, vă punem la dispoziție criteriile protocolul diagnostic în afecțiunile temporo-mandibulare.

Protocol de diagnostic DC-TMD

 

 

 

main image

Societatea Română de Protetică Dentară și Maxilo-Facială

Înțelepciunea stăpânește intuiția, răbdarea, îndemânarea, care,
la rândul lor, generează lumină interioară.